Archief

Op deze pagina vindt u alle titels waar ik ooit voor schreef, met links naar de desbetreffende artikelen

NRC Handelsblad
Voor de krant NRC Handelsblad schrijf ik lange verhalen en reportages. Deze kunnen overal in de krant verschijnen. In het verleden was ik voor NRC Handelsblad de correspondent voor Oost-Nederland (verslaggeving vanuit de provincies Gelderland en Overijssel) en verzorgde ik mede de rubriek ‘Spitsuur’, een wekelijks gesprek met stellen en alleenstaanden over hun werk en privéleven. Alle stukken zijn hier te vinden.

De Groene Amsterdammer
Voor weekblad De Groene Amsterdammer schrijf ik lange verhalen en reportages. Dat gaat van de terugtrekkende overheid op het Groningse platteland tot onderzoeksverhalen over frauderende penningmeesters van sportclubs en amateurverenigingen. Lees deze verhalen hier.

Hoog Diep
Tijdens de coronapandemie is vanuit het Architectuur Centrum Nijmegen een stadsredactie opgezet met journalisten, een historicus en een fotograaf. Op deze plek schrijven we als collectief verhalen over Nijmegen op het snijvlak van menselijke behoeften, ruimtelijke ordening en stadsplanning – daar waar mens en gebouw samenkomen.

de Volkskrant
Als onderdeel van mijn studie journalistiek liep ik in 2016 stage bij de Volkskrant bij de cultuurbijlage. Later werkte ik voor de binnenlandredactie en nog later schreef ik langere reportages op freelancebasis. Alle verhalen uit deze periode zijn hier terug te lezen.

De geschiedenisafdeling van de NTR & VPRO
Voor de geschiedenisafdeling van de NTR en de VPRO schreef ik meerdere malen. Ik liep stage in 2015 en ondersteunde onder meer bij de televisiereeks ‘De IJzeren Eeuw’. Later schreef ik ook op freelancebasis losse verhalen over verschillende onderwerpen, waaronder de plaats die de Tweede Wereldoorlog inneemt in het huidige tijdsgewricht.

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei schreef ik een analyse over het debat rondom een treurig onderwerp: de behandeling van vrouwen die relaties met Duitse soldaten onderhielden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Studentenblad Folia
Bij wijze van afscheid schreef ik in de eindfase van mijn studie een huisgenotenhandleiding voor een nieuwe lichting studenten. Lees deze hier.

Nieuw Amsterdams Peil
Het Nieuw Amsterdams Peil is de naam van de redactiewerkplaats tijdens de master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens een aantal intensieve weken bootsen de studenten onder begeleiding van praktijkdocenten een redactie na en schrijven ze stukken over de stad. Ook ik deed dat.

Cultuursites 8Weekly & Festivalinfo
De eerste stukjes die ik recreatief schreef, los van schoolopdrachten en scripties, waren muziekrecensies. Ze zijn hier terug te lezen.