Over

Van rivaliserende fanfares tot door virussen overvallen konijnenfokkers en priesters zonder opvolgers – ik reis rond, observeer, vraag en schrijf op. Ik zoek naar bijzondere verhalen, maar ook naar ontwikkelingen en trends doorheen heel Nederland: van de Brabantse zandgronden tot de klei in Groningen. Mijn interesses liggen bij het dorpsleven, plattelandscultuur en het leven van alledag – zowel in het heden en verleden als in de kunst en literatuur.

Op dit moment ben ik freelance journalist en schrijf ik lange verhalen en reportages voor kranten en weekbladen. Dat doe ik voornamelijk voor de krant NRC Handelsblad/NRC Next, weekblad De Groene Amsterdammer en het Architectuurcentrum Nijmegen.

In het verleden was ik voor NRC Handelsblad de correspondent voor Oost-Nederland (verslaggeving vanuit de provincies Gelderland en Overijssel) en verzorgde ik mede de rubriek ‘Spitsuur’, een wekelijks gesprek met stellen en alleenstaanden over hun werk en privéleven. Daarvoor maakte ik verhalen voor de geschiedenisafdeling van de VPRO en NTR en schreef ik voor verschillende cultuurblogsde Volkskrant en studentenblad Folia.

Ik ben opgegroeid in een grensdorp onder Breda en studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

(Illustratie door Ivana Smudja, 2022)